חושבים שתעשיית ההייטק נועדה בדיוק בשבילכם, אבל לא יודעים מאיפה להתחיל לחפש משרה בהייטק ללא ניסיון? התפיסה הרווחת בנוגע להשתלבות בהייטק היא שיש דרך אחת יחידה וברורה להשיג זאת: לעשות פסיכומטרי ולקבל ציון גבוה, לאחר מכן להתחיל תואר אקדמאי בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב ו… בום! להתחיל לעבוד בהייטק. "אם עשית את המסלול הזה, ברכות, אתה מתגלש ישירות לתוך אותם משרדי הייטק חלומיים עם סיבוס צמוד, משכורות גבוהות וימי כיף מפנקים". האמנם?
תמונת המצב הנוכחית משקפת מציאות אחרת. אותה דרך מסורתית ללימודי הייטק היא כבר לא בהכרח היחידה והנכונה, וגם לא בהכרח זו שתעניק לך את כל הידע הנדרש כדי להיות איש הייטק מיומן ומקצועי. מעסיקים מעולם ההייטק מחפשים כיום את התכל'ס, את אותם עובדים שיש להם יכולות מעשיות ויצירתיות, ופחות מסתמכים על תארים למיניהם שלא בהכרח מעידים על כישוריו של המועמד. מאותה הסיבה גם בוגרי תואר ראשון בהנדסה או מדעי המחשב יכולים להתקשות במציאת עבודה בהייטק ללא ניסיון, ונאלצים לחפש אחר דרכים אחרות שיציבו אותם בלב התעשייה. על אותן הדרכים אנחנו נספר לכם כאן במאמר.
סוגי משרות עבודה ללא ניסיון בהייטק
בימים אלו ישנו ביקוש גבוה לעובדי הייטק בחברות ההייטק השונות. אותן החברות מציגות מגמה של גיוס לעבודות ללא ניסיון, כמו משרות פיתוח ומשרות מערכות מידע ללא ניסיון, מה שפותח עבור קהל המועמדים הפוטנציאלי צוהר למשרות מגוונות בתעשיית ההייטק. כך יכולים למצוא את עצמם אנשים בעלי תואר טכנולוגי וללא ניסיון, בעלי ניסיון מינימלי ללא תואר ראשון או אנשים עם חוש טכני בלבד, ממלאים אחר תפקידים מגוונים, מתפתחים ומגשימים את היכולות שלהם. לפניכם רשימת משרות הלקוחות מעולם ההייטק, המהוות תפקיד ראשוני אפשרי עבור מי שאין לו ניסיון אך רוצה לעבוד בהייטק:
- איש תמיכה טכנית – תמיכה טכנית היא שירות בסיסי ובלתי נפרד ממערך השירותים הנרחב של חברות ההייטק השונות. תפקידם הוא להעניק מענה יעיל, מהיר ומקצועי לקהל הלקוחות כאשר הם נתקלים בתקלות ובקשיים בתפעול המוצר שלהם. התפקיד מצריך ידע בסיסי ברשתות, כאשר חלק מחברות ההייטק מעניקות הכשרה רלוונטית תוך כדי העבודה שם.
- בודק תוכנה (QA) – מקצוע שנחשב מבוקש למדי בתעשייה, כאשר תפקיד בודק התוכנה הוא לאתגר באגים ותקלות הקיימות בממשקים ובתוכנות. עם איתור הבאג מגישים פירוט על גבי דו"ח, והוא משמש בהמשך לפיתוח כלים שיסייעו בפתרון התקלה. עבודת בודקי התוכנה נערכת באמצעות כלים ידניים או כלי אוטומציה, ובדרך כלל לא נדרש ניסיון בתפקיד זה.
- תפקידי ניהול רשתות / Help Desk – אנשי ה-Help Desk הינם אנשי סיסטם האמונים על ניהול הרשתות התקשורתיות ועל אבטחת המידע בחברה. התפקיד המרכזי של מנהל רשת הוא לדאוג לפעילותם התקינה של רשתות התקשורת והמחשבים, לתחזק את המערכות השונות וכן לפתור תקלות.
- מפתחי Full Stack – המפתחים עוסקים בפיתוח תוכנות האחראיות על הממשק בין שרת ללוקח, כלומר הזנת תוכן העיצוב המיועד לאתר בתוך שרתים. ידיעת שפות תכנות היא תנאי חובה כדי להשתלב כמפתח בחברת הייטק. ישנן הכשרות שונות שמייעדות את המשתתפים לתפקידי פיתוח, ומבצעות עבורם השמה בתפקידים שונים בתחום.
- מפתחי WEB – מפתחים אלו אחראיים על אתרי האינטרנט, המאפשרים לחברות השונות לקבל ייצוג בדמות אתר ברשת האינטרנטית. לשם כך תידרשו להציג בראיונות עבודה תיק עבודות שלכם, הכולל אתרים שבניתם, כדי לבחון האם אתם עומדים ברמה הנדרשת ויכולים לקבל אתכם לעבודה.
- אנשי סייבר ואבטחת מידע – הביקוש לאנשי אבטחת מידע וסייבר הינו גבוה במיוחד, והסיבות הן ברורות. מתקפות סייבר מתרחשות באופן שוטף, כמעט בכל חבר או ארגון, ולכן יש דרישה בתעשייה לחוקרי סייבר, אשר יוכלו לאתר פרצות אבטחה ויפתחו מערכות וכלים המיועדים להגנה על המידע המאוחסן בענן ובשרתים.
מרבית התפקידים בעולם ההייטק שתיארנו כאן, מהווים כרטיס כניסה לעולם ההייטק. ברגע שנכנסים פנימה יכולים להתקדם ולהתפתח תוך מעבר למשרות שונות, מאתגרות ונחשבות יותר.
איך מתברגים לעולם ההייטק ללא ניסיון?
על אף שישנן משרות בהייטק שניתן לבצע אותן ללא ניסיון, יש דרישה לידע מינימלי או עבודות קודמות בתחום. בין אם אתם בוגרי תואר ראשון ובין עברתם קורס או הכשרה, הניסיון יכול להוות שיקול מכריע במעמד ההתברגות שלכם למשרה בחברות ההייטק השונות.
ההכשרה של Infinity Labs R&D מציגה מודל ייחודי בהיבט הזה, שכן במסגרתה אתם גם רוכשים יכולות מעשיות, גם לומדים מתודולוגיה רחבה שמהווה בסיס לצמיחה במגוון רחב של תפקידים וידיעת שפות תכנות וגם מועמדים להשמה בחברות ההייטק השונות. בעוד ההכשרות השונות הקיימות בשוק מציעות ידע וכלים ובאותה נשימה שולחות אתכם, המשתתפים, לחפש עבודה באופן עצמאי, כאן מדובר בשותפים לקריירה שלכם, כאשר ראיונות העבודה לחברות השונות נערכים "בתוך הבית" והמעסיקים מגיעים עד אליכם בעודכם סטודנטים בהכשרה. ההשתתפות במסלול לא דורשת ניסיון קודם, ובעצם איתור המשרה המתאימה עבורכם חוסכים להם את החיפוש המייגע אחר משרה שלא מצריכה ניסיון.
לא רק הטבות ותגמולים – מה מייחד את עולם ההייטק?
אז נכון, מוקד המשיכה הבולט ביותר בעולם ההייטק הוא התנאים הנוצצים, ההטבות שניתנות על בסיס קבוע והמשכורות הגבוהות. אולם בפועל עולם ההייטק מגלם הרבה יותר מזה, ומתאים לאנשים שמחפשים להיות חלק מהשינוי שמתחולל בעולם, שחולמים לחתום על איזה פטנט גדול בעתיד ותמיד שואפים להיות במגמת התפתחות.
יציבות תעסוקתית ואפשרויות קידום רבות
זרועותיה הארוכות של הטכנולוגיה משתלטות אט-אט על כל תחום ואזור שאנו מכירים בעולם. הפיתוחים החדשניים מציגים תמונת מצב עתידנית בה מייתרים את הצורך באנשים שיאיישו משרות, ובמקומם יוצבו מכונות שיסייעו בחסכון בכוח אדם. אולם כל זמן שישנן מכונות ותוכנות פעילות, יש צורך באנשי מקצוע מיומנים שינהלו אותן ויהיו בבקרה עליהן. על כן, הרלוונטיות של עולם ההייטק קיימת עכשיו יותר מתמיד, ורק תלך ותתחזק בעתיד, מה שמבטיח לאנשים הבוחרים בתחום זה יציבות תעסוקתיות ואת היכולת להיות במגמת התפתחות מתמדת בענף הטכנולוגי.
עבודה מאתגרת ומשמעותית
כולנו אוהבים להרגיש משמעותיים בצורה כזו אחרת, וכיף לדעת שהעשייה שלנו עתידה להניב פירות ולהשפיע על חיים של אנשים לטובה. עולם ההייטק הוא חלק מכריע מהשינויים שמתחוללים בעולם, אותם שינויים שמיטיבים עם חיי האדם, שואפים להפוך אותם לנוחים וקלים יותר ומשדרגים את המציאות היומיומית בה אנחנו חיים. לכן, העשייה של אנשי ההייטק השונים נחשבת מאתגרת, משמעותית ומסקרנת, כאשר בקצה שלה אפשר להוביל לשינויים מהפכניים ולהשפיע על דור העתיד.
שכר ראשוני של עובד הייטק ללא ניסיון
בין אם אתם בשיא הלימודים להייטק ובין אם אתם בוגרי תואר או הכשרה ייעודית, לניסיון איתו אתם מגיעים מהשטח יש חשיבות רבה. יחד עם זאת, חברות הייטק רבות מאפשרות לג'וניורים להתברג למשרות עבודה ללא ניסיון, וזאת כדי להעניק להם הזמנות שווה וקרקע פורייה לבניית קריירה בהייטק. אמנם השכר ההתחלתי לעובדי הייטק ללא ניסיון יהיה בהתאם לאותו סטטוס התחלתי, אבל ככל שצוברים וותק ומוכיחים יכולות מפותחות, כך הסבירות להתפתח ולהתקדם בתוך החברה ולקבל העלאות בשכר הינה גבוהה.