לא רק בוגרי 8200: איך גם אתם יכולים להשיג עבודה בהייטק?

נגיף הקורונה, שהתפשט בסערה בכל רחבי העולם בתחילת שנת 2020, היה במובנים רבים "אירוע יום הדין" של המשק הישראלי. מדינת ישראל, שעד לפרוץ המגפה נהנתה מתקופת פריחה מתמשכת, צמיחה גבוהה ושיעור האבטלה הנמוך ביותר בהיסטוריה, נקלעה תוך שבועות ספורים למשבר הכלכלי החמור בתולדות המדינה: אחוז האבטלה הגבוה ביותר אי פעם, ענפים שלמים שנקלעו למשבר תזרימי חסר תקדים, ותחושה של שבר וחוסר אונים שפשטה בכל רחבי המשק וגרמה לכולנו להדק את החגורות ולוותר על הוצאות מיותרות עד יעבור זעם.

 

אבל האמת היא, שבמבט לאחור מתברר שהמשבר הכלכלי-תעסוקתי לא באמת השפיע על כולנו באותה מידה. בעוד שחלק מענפי המשק: מסחר, הופעות, תעופה ותיירות אכן ספגו מכה קשה ועדיין מתמודדים עם מציאות לא פשוטה (נכון לספטמבר 2021), דווקא ענף ההייטק הישראלי לא רק שלא נפגע מהמשבר, אלא אף המשיך לצבור תאוצה.

בין גיוסי הון חסרי תקדים, הנפקות בהיקפים שטרם נראו בעבר וביקוש שיא לעובדים שמוביל לתחרות מוגברת על כל עובדת ועובד, ההייטק הישראלי הוכיח יותר מתמיד את חוזקו ויציבותו והצדיק את המעמד שלו כקטר האמיתי של המשק הישראלי, וזה כמובן בשילוב עם שכר מפוצץ, תנאים מעולים, וכל הפינוקים שניתן רק לדמיין (או לקרוא עליהם בעיתון).

בהתחשב בכל אלו, מה הפלא שמרבית הישראלים חולמים על עבודה בהייטק?

 

חושבים שבשביל עבודה בהייטק חייבים תואר במדעי המחשב? תחשבו שוב

 

חושבים שבשביל עבודה בהייטק חייבים תואר במדעי המחשב? תחשבו שוב

אם הייתם שואלים לפני 15 שנה מהי הדרך הטובה ביותר להיכנס לעולם ההייטק, התשובה הייתה אחת מהשניים: הדרך הארוכה שכוללת תואר ראשון בלימוד מדעי המחשב במוסד אקדמי והשתלבות במשרת ג'וניור, או הדרך הקצרה (למיוחסים בלבד): שירות צבאי באחת מהיחידות הצבאיות הטכנולוגיות ושימוש בשיטת "חבר מביא חבר" על מנת להתברג בעבודה.

ומה לגבי מי שלא הייתה לו האפשרות (והיכולת הכלכלית) להשלים לימודי פיתוח תוכנה באקדמיה, ומצד שני לא התברג באחת מיחידות העילית הטכנולוגית של צה"ל?

הוא (והיא) נשארו מחוץ לעולם ההייטק. פשוט כך.

למרבה המזל, במהלך 15 השנים האחרונות העולם השתנה, וכך גם אפשרויות הכניסה לעולמות ההייטק. הודות לפריחה המתמשכת שחווה ענף ההייטק הישראלי במהלך השנים האחרונות, ובפרט מאז פרוץ מגפת הקורונה, הדרישה לעובדים מיומנים ובעלי ניסיון בעולם ההייטק הגיעה לשיאים חסרי תקדים, והאמת היא שקומץ המוסדות האקדמיים המציעים לימודי פיתוח תוכנה, יחד עם יחידות העילית הטכנולוגית של צה"ל, פשוט לא מצליחות להכשיר בוגרים בקצב שענף ההייטק דורש על מנת להמשיך ולהוביל את הכלכלה הישראלית במאה ה-21.

וכאן בדיוק אתם נכנסים לתמונה. הדרישה ההולכת וגוברת לעובדים מקצועיים בעולם ההייטק היא ההזדמנות שלכם לפתח קריירת הייטק מרתקת (ומתגמלת), גם אם אין לכם תואר ראשון/שני בהנדסה, או סלפי עם "הבן של השר" מ-8200. ואיך עושים את זה? באמצעות הכשרה ייעודית וממוקדת לפיתוח תוכנה בעולם ההייטק, שתלמד אתכם תכל'ס את כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת להתברג בחברות ההייטק מהשורה הראשונה בארץ ובעולם.

ובמילים אחרות: במקום להעביר 4 שנות לימודים מפרכות בהרצאות משעממות ובשינון חומר תיאורטי שלעולם לא תעשו בו שימוש, ואז להתמודד על קומץ משרות תוכנה ללא ניסיון יחד עם אלפי בוגרים טריים כמוכם, אתם נכנסים למסלול הכשרה ייעודי ומקיף, שבתוך מספר חודשים ילמד אתכם hands-on את כל מה שאתם באמת צריכים לדעת על מנת להשתלב בהצלחה בחברות ההייטק המובילות בארץ ובחו"ל בתור מפתחי תוכנה מוכשרים ומיומנים, עם ידע מקצועי שווה ערך ל-3-2 שנות ניסיון.

להפוך תוך 30 שבועות למפתח תוכנה מקצועי – איך עושים את זה?

 

הכשרה ייעודית לפיתוח תוכנה בהייטק – למי זה מתאים?

בואו נדבר תכל'ס: עבודה בהייטק בפיתוח תוכנה לא מתאימה לכל אחד. על מנת להשתלב בהצלחה בעולם ההייטק כמפתחי תוכנה, ולהשתלב בקריירה ארוכה ומוצלחת שתהפוך אתכם בסופו של דבר ל"טאלנטים" מבוקשים, יש כמה דברים שפשוט אי אפשר לוותר עליהם:

 

איך גם אתם יכולים להשיג עבודה בהייטק?

 

1. המון מוטיבציה, רצון ונכונות להשקעה

ענף ההייטק הישראלי הוא אחד מעולמות התעסוקה הדינמיים, המקצועיים והתובעניים ביותר בשוק העבודה הישראלי. על מנת להשתלב בו בהצלחה, הדבר הראשון שאתם צריכים זה להפנים שהטייטל הנוצץ של "עובד הייטק" לא מגיע בחינם, ומהצד שלכם אתם צריכים ללמוד ולהשקיע, והרבה.

על מנת להפוך לאיש מקצוע אמיתי, ולהבין באמת את מה שעומד מאחורי הקוד, ההכשרה האופטימלית חייבת לכלול גם עבודת Hands-On בשילוב עם תרגול מעשי במעבדות תוכנה שמדמה סביבת עבודה אמיתית. כל זה בליווי צמוד של מנטור מקצועי שידריך אתכם לאורך כל הדרך, ויכיר לכם את השיטה הטובה ביותר לגשת לכל שפת תכנות חדשה ולהתמקצע בה בצורה הטובה ביותר.

חשוב גם לזכור שבניגוד למקצועות נוספים, בהם לאחר תום ההכשרה אתם מוכנים ישר להתחיל בעבודה, עולם ההייטק משתנה ומתפתח ללא הרף, מה שאומר שגם אתם צריכים להקפיד להתעדכן ללא הרף, ולהיות מוכנים לקריירה שלמה של לימודים והכשרה מתמשכת בעולם דינמי, טכנולוגי ומרתק שממציא את עצמו מחדש מדי יום ביומו.

והחדשות הטובות? במידה ואתם אכן מעוניינים ומוכנים להשקיע בעתיד שלכם, ענף ההייטק הוא כנראה המקום המתגמל ביותר שתוכלו למצוא בשוק העבודה, בישראל כמו גם בכל רחבי העולם. בתור מומחי פיתוח תוכנה מנוסים ובעלי רקורד של הצלחות, תגלו שהמשכורת שלכם הולכת לטפס מהר מאוד לגבהים שנשמעים לכם היום כמדע בדיוני, שלא לדבר על שלל ההטבות והפינוקים מסביב.

זהירות – ההתמכרות מובטחת ☺

 

2. כישורים אנליטיים ואהבה למספרים

אלרגיים למתמטיקה? לא מסוגלים לשבת מול המחשב יותר משעה רצופה? כנראה שעבודה "קלאסית" בהייטק פחות מתאימה לכם. על מנת להשתלב ולהתקדם בעולם פיתוח התוכנה צריך לעשות שימוש בלא מעט כלים מתמטיים, ובשביל זה צריך בראש ובראשונה כישורים אנליטיים ויכולת לקבל, לנתח ולהסיק מסקנות מהנתונים הגולמיים שמגיעים אליכם, וכמובן להמיר אותם לשורות קוד בסופו של דבר.

שימו לב: גם אם לא למדתם בתיכון מתמטיקה בהיקף 5 יחידות, זה ממש לא אומר שאתם לא יכולים להשתלב בתפקידי פיתוח תוכנה בעתיד. כל עוד יש לכם את הרצון והשאיפה להתקדם, זיקה לתחום האנליטי וכישורי למידה עצמאיים, אין סיבה שאתם לא תשתלבו בעולם פיתוח התוכנה, שכולל תתי-תחומים שונים ומגוונים ותחומי עיסוק מרתקים כגון Cyber, AI, Data Science ועוד.

 

3. כישורי עבודה עצמאית: יכולת למידה, מחקר ופתרון בעיות באופן עצמאי

קיימות תכונות אישיות רבות שיכולות לעזור בהשתלבות בקריירה בעולם ההייטק: יוזמה, מסירות, זיקה טכנולוגית, השכלה אקדמית כללית ואופקים רחבים הם רק חלק מהם. אבל אם יש תכונה שבתור עובדים בהייטק אתם פשוט חייבים לסגל לעצמכם, וכמה שיותר מוקדם, זו היכולת לעבוד בצורה עצמאית – לזהות אתגרים, להבין אותם לעומק, לבצע עבודת מחקר ולגלות פתרונות באופן עצמאי ובכוחות עצמכם, תוך למידה מתמדת של תחום העיסוק שלכם, בשאיפה מתמדת להתפתח ולהשתפר לאורך כל הקריירה.

האמת היא, שבעולם ההייטק פשוט אין מקום לעובדים שלא יודעים לקחת יוזמה ולהפגין ראש גדול, ומסתפקים רק ב"למלא הוראות". בשל האופי הדינמי של עולמות הפיתוח בהייטק, שמשתנים, מתעדכנים ומשתדרגים ללא הרף, עובד שלא יקפיד להקדיש זמן ללמידה עצמאית, לפיתוח יכולות החשיבה שלו ולהתמודדות עצמאית עם בעיות ואתגרים בעולמות הפיתוח, לא יוכל להגיע למעמד הנכסף של "טאלנט", ובסופו של דבר סביר שייפלט מהשוק לתחום עיסוק נישתי יותר (ופחות מתגמל).

והחדשות הטובות? אם יש לכם את הדרייב, הפאשן ללמוד ולהתפתח ללא הרף, ואם גם אתם מבינים שהמוח שלכם הוא הכלי החשוב ביותר שעומד לרשותכם ואתם מוכנים להשקיע בו לאורך זמן, תגלו מהר מאוד שעבודה בהייטק הוא בדיוק המקום בשבילכם. האמת היא שבתור עובדים מצטיינים בעולמות פיתוח התוכנה בהייטק, אין באמת גבול לכמה רחוק תוכלו להגיע, במהלך קריירה מרתקת ומספקת בצורה שקשה לתאר במילים.

 

הכשרה ייעודית לפיתוח תוכנה בהייטק - ולאחריה עבודה בהייטק

 

לא מפחדים מאתגרים? מסלול ההכשרה לפיתוח תוכנה – עכשיו בהישג ידכם

רוצים לדעת עוד? הכירו את המסלולי ההכשרה שלנו להשתלבות בהייטק

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך..
עבודה בהייטק ללא ניסיון

עבודה בהייטק ללא ניסיון – הייתכן?

חושבים שתעשיית ההייטק נועדה בדיוק בשבילכם, אבל לא יודעים מאיפה להתחיל לחפש משרה בהייטק ללא ניסיון? התפיסה הרווחת בנוגע להשתלבות בהייטק היא שיש דרך אחת יחידה וברורה להשיג זאת: לעשות

הסבה להייטק באינפיניטי לאבס - המסלול להצלחה

הסבה להייטק: איך בוחרים מסלול הכשרה מקצועית?

אם חייזר ממאדים היה נוחת במדינת ישראל במהלך חצי השנה האחרונה, הוא היה בטוח שהישראלים נדבקו בנגיף מסתורי. לא, לא מדובר על נגיף הקורונה, אלא על מה שניתן לתאר כ"קדחת

הסבה להייטק: כך תעשו זאת נכון

הסבה להייטק: כך תעשו זאת נכון

למי מאיתנו זה לא קרה? אתם מגיעים לעבודה ומרגישים שאין לכם עניין, שאתם לא ממצים את עצמכם או שהתחום שבחרתם ללמוד ולעבוד בו כבר לא עושה לכם את זה כמו