אתגר של CISO: שמירה על הרשת בקרב אנשי IT פנימיים

בנוף הדיגיטלי המקושר של ימינו, ארגונים מסתמכים במידה רבה על תשתית הרשת שלהם כדי לנהל פעולות עסקיות ביעילות. עם זאת, תלות מוגברת זו בטכנולוגיה מביאה גם סיכונים משמעותיים כאשר איומי הסייבר ממשיכים להתפתח בתחכום ובתדירות גבוהה. עבור קצין אבטחת המידע הראשי  (CISO) הנושא באחריות להגן על הרשת, מתעורר אתגר בעבודה עם אנשי IT פנימיים האחראים על מתן שירותים ופתרונות.

 

אנשי IT פנימיים ממלאים תפקיד מכריע בשמירה ושיפור האקוסיסטם הטכנולוגי של הארגון. יש להם ידע רב ערך על המערכות, התהליכים והדרישות של הארגון. עם זאת, סביבה שיתופית זו עלולה להציג פגיעויות שגורמי איומים עשויים לנצל, בין אם בשוגג ובין אם בכוונה. ה-CISO שחייב לאזן בין אספקת שירותי IT ואבטחת הרשת, לעתים קרובות מתמודד עם סדרי עדיפויות סותרים ומגבלות משאבים.

 

ההשלכות של חוסר מעש או צעדים חלקיים

אי התמודדות עם האתגר של אבטחת הרשת בנוכחות אנשי IT פנימיים עלולה להיות בעלת השלכות קשות. אם לא ננקטת פעולה או מיושמים צעדים חלקיים בלבד, הארגון הופך להיות יותר ויותר רגיש לאיומי סייבר. אמצעי אבטחה לא נאותים חושפים את הרשת לפרצות מידע, גישה לא מורשית, שיבושים במערכת ופגיעה אפשרית במוניטין. יתרה מכך, ייתכן אמצעי האבטחה לא יעמדו בדרישות הציות לרגולציה, כגון GDPR או תקנים ספציפיים לתעשייה, מה שיוביל לקנסות כספיים ולהשלכות משפטיות.

על ידי אי מתן עדיפות לאבטחת רשת לצד מתן שירותי IT על ידי כוח אדם פנימי, הארגון יוצר מבלי משים סביבה המושכת גורמי איומים. שחקנים זדוניים יכולים לנצל נקודות תורפה, לסכן נתונים רגישים, לשבש פעולות ולגרום להפסדים כספיים משמעותיים. בנוסף, המוניטין של הארגון ואמון הלקוחות נמצאים על כף המאזניים, דבר שיכול להיות בעל השפעות ארוכות טווח על הכדאיות והצמיחה שלו.

 

אפשרויות חדשות עם SECOPS Investment

כדי להתמודד עם האתגר בצורה יעילה, ארגונים צריכים לשקול השקעה באנשי מבצעי אבטחה מקצועיים – SECOPS. צוותי SECOPS מורכבים ממומחים ייעודיים המתמקדים אך ורק באבטחת רשת, ומספקים הגנה איתנה מפני איומי סייבר. על ידי השקעה בפתרון SECOPS ייעודי, ארגונים משיגים מספר יתרונות:

א) זיהוי ותגובה משופרים של איומים: לאנשי SECOPS יש ידע וכלים מיוחדים לזהות ולהגיב במהירות לאיומים המתעוררים. הם עוקבים באופן רציף אחר פעילות הרשת, מנתחים דפוסים ומתגוננים באופן יזום מפני התקפות, תוך מזעור נזקים פוטנציאליים.

ב) ניהול תקריות משופר: צוותי SECOPS מייעלים את תהליכי התגובה לאירועים, ממזערים את זמן ההשבתה ומצמצמים את ההשפעה של אירועי אבטחה. הם מפתחים תוכניות מקיפות לניהול תקריות, מאפשרות התאוששות מהירה ומבצעות ניתוחים לאחר תקרית כדי לחזק את עמדת האבטחה הכוללת של הרשת.

ג) שיתוף פעולה ושיתוף ידע: אנשי SECOPS משתפים פעולה באופן הדוק עם אנשי IT פנימיים, ומספקים הדרכה ושיטות עבודה מומלצות. שיתוף פעולה זה מבטיח גישת אבטחה הוליסטית בכל הארגון, תוך מזעור נקודות תורפה שהוכנסו על ידי תהליכים פנימיים.

 

חיזוק אבטחת IT והגנת רשת

לאחר הטמעת פתרון SECOPS מקצועי, אבטחת ה-IT ותשתית הרשת של הארגון יחוו שיפורים משמעותיים. הרשת תתבצר ביכולות זיהוי איומים מתקדמות, המאפשרות זיהוי מהיר ותגובה לאיומי סייבר פוטנציאליים. הארגון ייהנה מעמדה אבטחה פרואקטיבית, המפחיתה סיכונים לפני שהם יכולים לגרום לנזק מהותי.

יתרה מזאת, תהליכי ניהול האירועים יתייעלו ויטופלו, יפחיתו את ההשפעה של אירועי אבטחה ויבטיחו התאוששות מהירה. שיתוף הפעולה בין אנשי SECOPS ואנשי IT פנימיים יטפח תרבות של מודעות לאבטחה ושיתוף ידע, תוך שיפור עמדת האבטחה הכוללת של הארגון.

בסופו של דבר, הטמעה של פתרון SECOPS מקצועי ישפר את אבטחת הרשת של הארגון, תגן מפני איומי סייבר, תעמוד בדרישות הציות לרגולציה ותחזק את אמון הלקוחות. על ידי השקעה באנשי SECOPS ייעודיים, ה-CISO יכול להגן ביעילות על הרשת מבלי להתפשר על השירותים והפתרונות החיוניים שמספק הארגון.

אדי הררי – בעל ניסיון של מלעלה מ 3 עשורים בהגנה על מער' וארגונים
ומנכ"ל פעילות הסייבר בחברת
InfnityLabs R&D

 

לקריאה נוספת:

אילו תחומים מאפיינים את עולם הסייבר?

מעניין אותי לקבל פרטים נוספים על מסלול ההכשרה

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך..