מה אומרת המילה "סייבר"? כיצד בוחרים קורס סייבר שיביא אתכם לתפקידים המרתקים ביותר?

המתכונת של הגנה והתקפה זכורה לנו עוד משחר ימי ההיסטוריה, החל ממאבקים שבטיים דרך אימפריות מתנגשות ועד למלחמות עולמיות. יסוד כל מאבק הוא הצורך לתקוף את האויב, לבסס הרתעה ולהשליט סדר, ובו בזמן להגן על הקיים כדי שלא יושחת או ייהרס. הזירה האינטרנטית מהווה גלגול נוסף של "מאבק", כזה שמתנהל באופן וירטואלי ועשוי להיות מסוכן וקריטי לא פחות. 

עם עליית האינטרנט, העולם כולו התכנס לתוך אותו מרחב קיברנטי, שם מאוגד מידע אינסופי. ככל שהאינטרנט הלך והתפתח, כך עוד ועוד מידע נותב לרשת ואנשים החלו לנהל שם את כל חייהם, כולל ביצוע פעולות בנקאיות, הקשת פרטים אישיים במנועי החיפוש והזנת מידע מסווג אודות החיים הפרטיים. ומתי החלה לארוב הסכנה? כאשר המוח האנושי החל לאבחן פריצות אפשריות, דרכן יוכלו לחדור לאותם אתרים שמאחסנים מידע ולשאוב משם נתונים שלא יועדו להפצה.

כאוס, בלגן, סחרור- כל המילים האלו הן תיאורים נכונים למצב בו המידע הופך פרוץ ומסתובב חופשי במרחב. ומה המזל שלנו? שיש לנו אנשי סייבר ואבטחת מידע. אם גם אתם רוצים להשתתף בקורס סייבר, להימנות עם אותם אנשים ולהיות חלק ממערך לוחמת הסייבר, כדאי שתקראו את המאמר הזה.

מה אומרת המילה "סייבר"? כיצד בוחרים קורס סייבר שיביא אתכם לתפקידים המרתקים ביותר?

מה זה סייבר?

לפני שנבין מה זה סייבר, בואו נדבר קצת על מקור המילה. המושג "סייבר" שגור בפי רבים בשנים האחרונות, בעיקר בהקשרים הנוגעים במרחב הדיגיטלי (פשיעת סייבר, לוחמת סייבר, בריונות במרחב הסייבר או באופן כללי הגנת מרחב הסייבר). על פי מחקר מדיניות שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה, מקור המילה נעוץ בשפה היוונית, ומשמעותה היא "היכולת לנווט ולמשול". הראשון לחדש את משמעותה היה נורברט ווינר, מתמטיקאי ופילוסוף אמריקאי, שבשנת 1948 השתמש בה כדי לתאר שליטה ופיקוח עצמי במערכות תקשורתיות בין יצורים שונים ובין מכונות תעשייתיות. 

כיום הסייבר מהווה מונח כללי, המגלם בתוכו הגנה על שרתים, מחשבים, מערכות אלקטרוניות, רשתות, מכשירים וניידים מפני תקיפות אפשריות של האקרים זדוניים. השם הנרדף לסייבר הוא אבטחת מידע, והמטרה המרכזית שלו היא להגן על חברות\ גופים\ ארגונים\ אנשים פרטיים מפני חדירה למאגרי נתונים הפרושים ברשת וגניבת מידע אישי משם. 

 

אילו תחומים מאפיינים את עולם הסייבר?

תחום הסייבר מחולק לכמה תתי-תחומים, אשר כל אחד מהם עוסק בפן אחר:

  1. אבטחת רשת – אבטחת שרתים וכל הקשור בהם, וזאת כדי שניתן יהיה לשמור על הזמינות של המידע המצוי בהם במלואו.
  2. אבטחת יישומים – האקרים נהנים במיוחד מפריצות לאפליקציות WEB, שכן שם טמונות פריצות אבטחה רבות ונגישות יחסית, מה שמצריך הגנה קפדנית. לאור זאת, חברות וארגונים רבים מבקשים לאבטח את היישומים שלהם ובכך להגן על מידע אישי ורגיש כדוגמת פרטים אישיים, מספרי כרטיס אשראי וכו'.
  3. אבטחת האינטרנט של הדברים (IoT) – האינטרנט של הדברים מיוחס למערכות פיזיות והתקנים שמחוברים לרשת ומשמשים את האדם באופן יומיומי, כדוגמת שעונים חכמים, טלפונים חכמים, מצלמות, חיישנים, ציוד תעשייתי ועוד. 
  4. אבטחת ענן – הענן הוא שרת מרוחק, שמטרתו היא להקל על העומס שנוצר על המחשבים המקומיים בעקבות ריבוי נתונים ותהליכי העבודה השוטפת. השימוש בו הולך וגובר בקרב החברות והארגונים השונים, ומעצם כך נוספת עוד מטרה ניידת לתוקפי הסייבר השונים. פיתוח הענן הוליד עוד מגוון תפקידי סייבר, המתמקדים בהגנה עליו מפני מתקפות סייבר. 

 

להיות חלק ממערך הסייבר הישראלי

מדינת ישראל מככבת ברשימת המוקדים המרכזיים של תעשיית הסייבר הבינלאומית, ובעלת ייצוא עולמי של חברות סייבר בעלות שם בתחום. על כן הביקוש לאנשי סייבר בארץ נוסק, ולמי שמוצא עצמו מתחבר לתחום בהחלט יש מקום להתפתח ולעשות מזה קריירה. אבל איך מגיעים לזה בכלל?

תחילה נרצה להפריך את המיתוס שלפיו חייבים תואר במדעי המחשב כדי ללמוד סייבר. עבודה בסייבר לא מצריכה תואר אקדמאי, אלא מספיקה השתתפות בקורס סייבר \ הכשרת סייבר. במרבית הקורסים אין צורך ברקע קודם בסייבר או אבטחת מידע, והחומרים שם נלמדים מהשורש. לצד זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהסייבר הוא עולם טכני ומורכב, ולכן אנשיו צריכים להיות בעלי זיקה טכנית כלשהי ויכולת להתמודד עם סוגיות מורכבות.

האם למידת סייבר בקורס היא בהכרח המתכון המנצח עבור מי שרוצה להפוך לחוקר סייבר? התשובה לכך היא לא חד-משמעית. השוק מלא בסוגי הכשרות למיניהן, החל מקורסים קצרים בסייבר דרך הרצאות מקוונות ועד להכשרות מקיפות. איך מתמצאים בין כל אותם סוגים ובוחרים בזה הנכון והמדויק עבורכם? התשובות נמצאות בדיוק כאן.

 

מה חשוב לבדוק על מנת לבחור הכשרת סייבר?

אופן והיקף החשיפה למתודולוגיית הסייבר

חלק מההכשרות שמציעות כיום לימודי סייבר, מייעדות את המשתתפים עוד מההתחלה לתפקידים מאוד מסוימים בתוך עולם הסייבר, מה שלא עולה בקנה אחד עם ריבוי התחומים והתפקידים שיש בתעשייה. לכן יש חשיבות גדולה להיכרות חוקר הסייבר עם עולם הסייבר בצורה מקיפה. כמו כן, כדי להתאים לאדם מסוים תפקיד מסוים בסייבר, צריך להכיר היטב את התכונות האישיות והיכולות המקצועיות שלו, כך שהוא יתאים לאותו תפקיד בצורה מיטבית ובכל ההיבטים. הבנת המתודולוגיה של עולם הסייבר הופכת את המשתתף, בעתיד חוקר הסייבר, למקצועי הרבה יותר, גם אם בפועל יידרש לעסוק רק בתחום אחד מתוך כל אלו הקיימים בענף. חלק מהקורסי הסייבר השונים שקיימים כיום בשוק אמנם מעבירים מידע אודות הסייבר, אולם לא מקיפים בהכרח את כל המתודולוגיה, שכאמור הכרחית לשם הכרת התחום היטב ויכולת ראייה רחבה יותר של הדברים.

היקף ושעות הלימוד

עולם הסייבר הינו רווי במידע ונתונים. כדי לקלוט את כל אלו בצורה הטובה ביותר יש צורך בלמידה אינטנסיבית ושוטפת, שיוצרת רצף לימודי תקין ונכון. כאשר אתם מועמדים להשתתף בקורס סייבר, חשוב לוודא שהוא מקיף ומתמשך. קורסים שמתקיימים במתכונת של פעם-פעמיים בשבוע לא יוכלו לכסות את כל המידע שיש לדעת כדי להיות חוקר סייבר, וכן הם ישברו את הרצף הלימוד האידיאלי ויקשו על תהליך הלמידה. כמו כן, יש חשיבות לשעות הקורס – אם הקורס מתקיים בשעות הערב, אחרי שכבר העברתם חצי יום במשימות אחרות, סביר להניח שרמת הריכוז שלכם תהיה ירודה ותחושו עייפים.  

עלויות

המחירים של קורסים בסייבר הם משתנים מאחד לאחר, ואף ישנם כאלו המציעים לימודי סייבר חינם. כשמדברים על לימודי סייבר העלות היא פרמטר מכריע, אולם בו בעת צריך לבחון היטב את איכות ההכשרה ומה "התועלת" שהחברה מניבה כתוצאה מהשתתפותכם בהכשרה אם היא מציעה קורס ללא עלות. אם התועלת היא משותפת אז זה ישרת גם אתכם, אולם אם אין מטרה וזהו קורס חובבני כלשהו, אז חבל על הזמן שלכם.

 

מסלול הסייבר החדש והייחודי של Infinity Labs R&D

מסלול הקריירה של Infinity Labs R&D בסייבר מספק עבור המשתתפים גישה הוליסטית לכל תחומי הסייבר, תוך למידה והבנה מעמיקה של מתודולוגיית הסייבר. ההכשרה ניתנת ללא עלות למתאימים, ובסיומה הבוגרים משתבצים בחברות ההייטק המובילות בישראל בתפקידי סייבר שונים. לנו ולכם יש מטרה משותפת – להפוך אתכם לחוקרי הסייבר הטובים והמיומנים ביותר שיש בשוק העבודה ולהעניק לכם משרה אצל אחד מלקוחותינו העסקיים. ההצלחה שלכם היא גם ההצלחה שלנו. 

ההכשרה מתקיימת מדי יום, א'-ה', בין השעות 08:30-18:30, ואורכת כ-32 שבועות. 

 

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך..
מהי התקפת DDoS ואיך מונעים אותה

מהי התקפת DDoS ואיך מונעים אותה?

בעולם הטכנולוגי של היום איומי אבטחת הסייבר ממשיכים להתפתח ומציבים אתגרים משמעותיים לעסקים, ארגונים ויחידים כאחד. איום כזה שזכה לשמצה בשנים האחרונות הוא מתקפת מניעת שירות מבוזרת (DDoS). ככל שהנוף

מושגי בסיס בתחום הסייבר - כופרה, נוזקה ומה שביניהן

סייבר: מילון המונחים המלא

תחום הסייבר כולל לא מעט מונחים טכנולוגיים שלרובנו הם ממש לא פשוטים להבנה. הכנו לכם מילון מונחים מלא שיסייע לכם להתמודד עם מושגי הבסיס בתחום ולהתמצא קצת יותר בהבדלים בין

אילו תפקידים קיימים בתחום הסייבר

סייבר: אילו תפקידים קיימים בתחום הסייבר ומהן האופציות שלכם?

בסיום העשור הראשון של המאה ה-21, עולם הטכנולוגיה והתקשורת עבר שינויים עצומים ומהירים. האינטרנט הפך לחלק בלתי נפרד מחיינו, והתקשורת הדיגיטלית הפכה לשגרתית ומהירה. עם התפתחות הטכנולוגיה, התפשטו גם איומי