בשנים האחרונות תחום הדבאופס התפתח מאוד וכיום אין ארגון שלא שואף לשלב בתוכו אנשי דבאופס מקצוענים שיקחו אותו שני צעדים קדימה. נכון, מדובר בתפקיד מורכב מאוד שדורש מיומנות טכנולוגית גבוהה לצד יכולות של עבודה בצוות, וזו בדיוק הסיבה שבגינה קשה למצוא מקצועני דבאופס שיודעים לעשות את העבודה. אז למה כדאי לכם ללמוד דבאופס? כל התשובות במאמר שלפניכם.
מה זה DevOps בכלל?
DevOps הוא שילוב ייחודי של פיתוח ותפעול, המשלב שיטות עבודה וכלים שונים כדי להקל על אוטומציה ולשלב פיתוח תוכנה עם תפעול IT. גישה זו מאפשרת האצה ואופטימיזציה של תהליכי פיתוח שירות ומוצר בתוך ארגונים.
צוותי DevOps מורכבים מאנשים בעלי כישורי פיתוח ו-IT כאחד. תפקידם משתרע על פני כל מחזור חיי המוצר, במטרה לשפר את המהירות והאיכות של פיתוח ופריסה של תוכנה. אנשי DevOps מעורבים באופן פעיל בפיתוח, בדיקה, פריסה ותפעול של מערכות, מה שמחייב אותם להחזיק במיומנויות רב-תחומיות. לדרך העבודה החדשה הזו יש השלכות משמעותיות על צוותים וארגונים המאמצים את מתודולוגיית DevOps.
למה כדאי ללמוד DevOps?
ביקוש אדיר למקצועני DevOps
כדי לעמוד בדרישות המהירות והדינמיות של עולם ההייטק, בשנים האחרונות תפקיד ה-DevOps צובר תאוצה מהירה וכולל בתוכו תחומי אחריות רבים כמו: תכנון, פיתוח, בדיקות, הפצה ותפעול של מוצרים. זו בדיוק הסיבה שבגינה חברות הייטק שואפות לשלב בצוותי הפיתוח שלהם אנשי דבאופס מקצועיים, אנשים בעלי ראייה מערכתית, יחסי אנוש מעולים ויכולת לתת פתרונות יצירתיים בזמן אמת. הביקוש הוא באמת אדיר ואם אתם אנשי דבאופס מקצועיים, אין לנו ספק שהדרך שלכם למשרה הבאה תהיה קלה יותר.
קריירה מגוונת ויציבה
לצד הביקוש הרב, אנשי המקצוע של DevOps נהנים גם מהצעות עבודה אטרקטיביות. המיומנויות הייחודיות הנדרשת לתפקידי DevOps מקשה על המגייסים לאתר אנשי מקצוע טובים והם מוכנים להעניק תנאים טובים יותר למועמדים, על מנת לנצח את המתחרים. ככל שתצברו יותר ניסיון ומומחיות בתחום, פוטנציאל ההשתכרות שלכם ימשיך לגדול.
שכר גבוה
חברות וארגונים רבים מחפשים כל הזמן דרכים לשפר את תהליכי העבודה שלהם בזמן אמת. זו בדיוק הסיבה שאנשי המקצוע של DevOps זוכים לביקוש רב ומגוייסים במהירות על ידי ארגונים הזקוקים למומחים מוסמכים כדי לשפר את איכות פיתוח המוצר שלהם. הזינוק בביקוש בשנים האחרונות הביא גם לעלייה בשכרם של מפתחי DevOps.
תפקיד מפתח המשפיע על הארגון
לאנשי דבאופס יש השפעה מכרעת על הארגונים שבהם הם עובדים. לאור העובדה שאנשי הדבאופס מנצחים למעשה על התזמורת כולה, הם שואפים להטמיע תרבות ארגונית שמייעלת תהליכים וטומנת בחובה לא מעט יתרונות, כגון חיסכון בכסף, אופטימיזציה של משאבים וכמובן שיפור המהירות שבה מוצרים טכנולוגיים עולים לאוויר. הטמעת תפקיד DevOps מאפשרת לארגונים לפעול בצורה יעילה יותר ולהסתגל לשינויים בצורה יעילה יותר. מתוך הכרה בערך של פונקציה זו, מספר הולך וגדל של ארגונים מיישמים אותה.
אתגר מקצועי
שגרת היום של איש DevOps כוללת בין היתר קשר רציף ושוטף עם צוותי פיתוח, אופרציה, QA ועוד. כאמור, כל צוות בארגון כולל בעלי תפקידים שונים, כך שאחת מהמשימות המרכזיות שלו היא לגשר ביניהם כדי שניתן יהיה לקדם תהליכים. כמו כן, הוא צריך להפגין יכולות טכניות מתקדמות, כולל היכרות עם כלים ואוטומציות, כדי שיוכל לאתר צווארי בקבוק ולבנות עבורם את הפתרונות הנדרשים.
בעוד אנשי פיתוח נדרשים לחשוב לעומק, אנשי DevOps נדרשים לגלות חשיבה רוחבית, להתבונן על התמונה הגדולה ממבט על ולנתח את תהליכי העבודה בארגון כדי לייעל ולשפר אותם. לסיכום, אם נאפיין את איש ה-DevOps האידיאלי על פי כמה תכונות מרכזיות – הוא חייב להיות בעל ראייה מערכתית, אופי שירותי וגישה טכנולוגית.
DevOps Pro – מסלול הקריירה של Infinity Labs R&D
מסלול ה-DevOps Pro של Infinity Labs R&D הוא לא עוד קורס DevOps בשוק, אלא תוכנית מקיפה, ייחודית ומעמיקה, בה הסטודנטים לומדים ומתרגלים בהרבה עבודת hands-on. הוא אורך 20 שבועות, מבוסס על שיטת הלימוד (IMSL – Infinity Mentored Social Learning™) שפותחה In-house, ומשלב מתודולוגיה ייחודית לצד חקר עצמאי, עבודה צוותית וסביבת עבודה המדמה סביבת צוות פיתוח בתעשייה. בסיום המסלול הסטודנטים משתלבים במשרות DevOps בחברות הייטק ישראליות ובינלאומיות, הדורשות מספר שנות ניסיון, אליהן הם מתחילים להתמיין עוד במהלך המסלול.
התוכנית מחולקת לשני חלקים – למידת התשתית הטכנולוגית והעמקת המתודולוגיה. למידת התשתית כוללת את עולמות ה-system, שפות פיתוח, מערכות הפעלה ועוד. ההעמקה במתודולוגיה כוללת את שלבי ה-SDLC, היכרות עם אתגרים מקצועיים פוטנציאליים, וכלים ופתרונות נפוצים בתעשייה לאותם האתגרים.
בין נושאי הלמידה העיקריים: למידת שיטות בדיקה מורכבות, יישום תהליכי CI, עבודה עם כלי ניהול קוד וגרסאות, בניית תהליכים עם דוקרים ורשתות קוברנטיס, היכרות עם פתרונות ענן ועולמות האבטחה האפליקטיבית והתשתיתית ועבודה עם סוגים שונים של בסיסי נתונים.
ובפן העסקי, המסלול פועל על פי מודל WIN-WIN-WIN: שלב ההכשרה ניתן על חשבון Infinity Labs R&D, ורק כאשר הסטודנטים מתקבלים בהצלחה למשרה בקרב אחד מלקוחות החברה ומצליחים בה לאורך זמן, החברה יכולה להחזיר את ההשקעה ולהרוויח מהתהליך.