מה זה Jenkins ומה היתרונות שלו? כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שחלומם הרטוב של כל המפתחים הוא לעבוד עם מערכת שתחסוך להם לא מעט זמן בתהליך פיתוח המוצר. בזכות ה-Jenkins, המון פעולות ידניות הופכות לאוטומטיות, בין אם מדובר  בבניה של קוד, בדיקה או ייצוא. מה זה Jenkins, איך הוא עובד ומה היתרונות שלו? כל התשובות במאמר שלפניכם.

 

מה זה בכלל Jenkins?

Jenkins הוא שרת CI שמבוסס על קוד פתוח, אשר משמש כמערכת ניהול תהליכי בניית מוצר בשלבי הפיתוח. הוא נתמך על ידי מערכות הפעלה רבות, כולל macOS, Windows ו-Linux. ייעודו הוא לתמוך ברצף פעולות העבודה לשם ביצוע תהליכי הבנייה, הבדיקות והפריסות לפלטפורמות שונות.

תפקידו של ה-Jenkins הוא לאפשר אוטומציה של תהליכים בבניה, בדיקה או ייצוא של תוכנות. מדובר במערכת שמטרתה לספק תמיכה בניהול יעיל של אינטגרציה מתמשכת בפרויקטים של פיתוח תוכנה. את מערכת ה-Jenkins, שנוצרה לראשונה על ידי Kohsuke Kawaguchi בשנת 2004 ונקראה אז Hudson, ניתן להתקין על כל מערכת הפעלה. אחד היתרונות הבולטים שלה בא לידי ביטוי בכך שהיא נכתבה בקוד פחות, מה שאומר שכל מפתח יכול לתרום מהידע שלו לפיתוח של המערכת. ה-Jenkins משמשת ברוב המקרים ל-builds, לבדיקות וגם ל-delivery.

 

כל העובדות הכי מעניינות על ה-Jenkins?

מדובר באחת המערכות הכי פופולאריות בקרב חברות ההייטק והיא נמצאת בשימוש בכ-70% מהחברות המשתמשות בכלי CI (ראשי תיבות של Continuous Integration). המערכת פותחה באמצעות שפת JAVA ויש לה יותר מ-1,000 תוספים, כאשר הכמות שלהם גדלה כל הזמן. את ה-Jenkins ניתן להריץ מתוך קונטיינרים, מה שמאפשר להעלות או להוריד מכונות באופן דינאמי ומהיר.

 

איך ה-Jenkins עובד?

הרעיון שעומד מאחורי המערכת הזו הוא פשוט – Jenkins הוא למעשה מנהל המשימות שלנו, אנחנו אומרים לו מה להריץ, מתי להריץ והוא פשוט עושה את זה. כך אנחנו יכולים למשל לאפיין תהליך אוטומציה שבמסגרתו נתחיל להריץ את הבדיקות על המוצר ברגע שהוא מוכן. כיום חברות משתמשות במערכת ה-Jenkins גם כדי לבנות את המוצר וגם כדי לבדוק אותו, שזה כמובן יתרון אדיר.

 

מה היתרונות של ה-Jenkins?

אפשר לומר שה-Jenkins היא חלומו הרטוב של כל מפתח תוכנה או איש DevOps. ללא המערכת הזו, המפתחים שמייצרים קוד חדש צריכים לקמפל ולבדוק אותו בעצמם. ה-Jenkins חוסכת את הזמן הרב שהמפתחים מבזבזים בתהליך בניית המוצר, שכן בעזרתה כל התהליך מתבצע באופן אוטומטי. אין צורך לבצע את הבדיקות בצורה ידנית, אין צורך לחכות לתוצאות של הבדיקות וזה חוסך זמן רב ובסופו של דבר כסף לחברה.

 

איך השימוש ב-Jenkins בא לידי ביטוי בתעשייה?

עכשיו זה הזמן לדבר על המונח CDCI, או בעברית תקנית אינטגרציה רציפה. CI/CD הם ראשי תיבות של Continuous Integration and Continuous Delivery / Deployment. מדובר למעשה בשיטות וכלים המשמשים בפיתוח תוכנה שמטרתם להפוך את הפיתוח, הבדיקות והפריסה של יישומי תוכנה לאוטומטיים.

כשאנחנו מדברים על אינטגרציה רציפה אנחנו מתכוונים לתהליך של אינטגרציה אוטומטית של שינויים בקוד ממפתחים מרובים לתוך מאגר משותף. התהליך הזה כולל בין השאר מיזוג של שינויי קוד, הרצת בדיקות אוטומטיות ואיתור בעיות אינטגרציה בשלב מוקדם של הפיתוח. התהליך הזה מבטיח שהקוד יישאר יציב וששום שינוי לא ישבור את הפונקציונליות שלו.

ה-Jenkins הוא אחד מכלי הקוד הפתוח CI/CD הנפוצים ביותר מכיוון שהוא תומך במגוון רחב של אינטגרציות עם מערכות של בדיקת גרסאות, בנייה ופריסה. כמעט בכל חברה טכנולוגית מסודרת יש איש DevOps שאחראי על התפעול של ה-Jenkins ומספק מענה למפתחים בחברה.

לסיכום, אין ספק שהיתרונות הרבים של מערכת ה-Jenkins והגמישות שהיא מציעה באינטגרציה עם מערכות אחרות הופכות אותה לנפוצה מאוד בקרב חברות הייטק.

 

כמעט בכל חברה טכנולוגית מסודרת יש איש DevOps שאחראי על התפעול של ה-Jenkins ומספק מענה למפתחים בחברה.
כמעט בכל חברה טכנולוגית מסודרת יש איש DevOps שאחראי על התפעול של ה-Jenkins ומספק מענה למפתחים בחברה.

 

רוצים להיות DevOps Pro? בואו ללמוד את המקצוע החם והמבוקש ביותר בהייטק

המונח DevOps הינו שילוב של Development ו-Operations. ה-DevOps Pro משלב את כל תחומי האחריות באמצעות כלים אוטומטיים, תשתיות מחשוב גמישות ותהליכי עבודה מסודרים. כדי לעמוד בדרישות המהירות והדינמיות של עולם ההייטק, בשנים האחרונות תפקיד ה-DevOps צובר תאוצה מהירה וכולל בתוכו תחומי אחריות רבים כמו: תכנון, פיתוח, בדיקות, הפצה ותפעול מוצרים.

על ה-DevOps Pro להיות בעל ראייה מערכתית, יחסי אנוש מעולים ויכולת לתת פתרונות יצירתיים בזמן אמת. במסלול ההכשרה ל-DevOps Pro שפיתחנו, תלוו על ידי Tech Leaders מקצועיים ותלמדו את עקרונות עולם הפיתוח והתוכנה, על הכלים העיקריים בהם משתמשים היום אנשי DevOps וכמובן כיצד ללמוד באופן עצמאי גם כלים ומערכות נוספות, כדי שבמהלך הקריירה שלכם תוכלו לעבוד עם כל כלי שתידרשו ללא צורך בהכשרה נוספת במהלך הקריירה.

תמונה: The Jenkins project (http://jenkins-ci.org/), CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך..
מהפכת ה-AI: יתרונות ובעיות אתיות

מהפכת ה-AI: מה זה אומר? מה היתרונות של השימוש בה ומה הן הבעיות האתיות שעלולות להיווצר בשימוש לא אחראי?

הבינה המלאכותית (AI) היא תחום טכנולוגי שעוסק בפיתוח מערכות ואלגוריתמים שיכולים לבצע משימות מורכבות שהיו עד כה תחת ידיים אנושיות בלבד. AI משתמשת באופן פעיל בטכניקות של למידת מכונה, ראיה

המשך קריאה »