לראות את התמונה הגדולה ולחבר בין כל הנקודות – זהו עולם ה-DevOps

בטח יצא לכם לשמוע לפחות פעם אחת את המילה DevOps נזרקת לאוויר, בין אם בסביבת העבודה שלכם, בין אם בשיחה אגבית עם חברים או בני משפחה ובין אם בלוחות דרושים. אם תצללו אל תוך העולם הטכנולוגי, על כל הרבדים והתחומים הקיימים בו, תמצאו ש-DevOps הוא אחד מהמרכזיים שבהם. אמנם המונח הזה הוא לא חדש בלקסיקון של עולם ההייטק, אבל בפועל הוא תחום שמתפתח ומתעדכן כל הזמן, והופך יותר ויותר נחשק בתעשייה.

במאמר הבא נסביר לכם מה זה DevOps, על הכלים והטכנולוגיות שכל המאסטרים חייבים להכיר ועל התכונות שאיש DevOps חייב שיהיו לו בשביל להצליח.

 

מה זה DevOps?

DevOps הוא שילוב של Development (פיתוח) ו-Operations (אופרציה). תחום זה מאגד אוסף של שיטות עבודה וכלים, המאפשרים ביצוע אוטומציות ומשלבים בין פיתוח תוכנה למלאכת ה-IT. הפרקטיקות והכלים מאפשרים האצה וייעול של תהליכי פיתוח השירותים והמוצרים בארגון.

צוותי DevOps כוללים אנשים בעלי מיומנויות פיתוח ו-IT ותפקידם בא לידי ביטוי לאורך כל מחזור חיי המוצר, כשהמטרה היא להגביר את המהירות והאיכות של בניית ופריסת התוכנה. אנשי ה-DevOps מעורבים בתהליך החל משלבי הפיתוח והבדיקה ועד לפריסה ותפעול המערכת, מה שמצריך מהם לגלות מיומנויות רב-תחומיות. זוהי דרך עבודה חדשה בעלת השלכות משמעותיות על הצוותים ועל הארגונים בהם התחום מיושם.

 

כלים וטכנולוגיות נפוצות בעולם ה-DevOps

1. GIT

ה-GIT הוא המערכת הפופולרית והנפוצה ביותר לניהול גרסאות בעידן הפיתוח הנוכחי. הוא מהווה אמצעי למעקב אחר כל השינויים והעדכונים שמתרחשים בקוד, מה שמאפשר שמירת הקוד עבור הגרסאות החדשות. מספר מערכות נפוצות משתמשות במנוע של GIT, ביניהן GitHub, GitLab ו-BitBucket.

 

2. Jenkins

Jenkins הוא שרת CI שמבוסס על קוד פתוח, אשר משמש כמערכת ניהול תהליכי בניית מוצר בשלבי הפיתוח. הוא נתמך על ידי מערכות הפעלה רבות, כולל macOS, Windows ו-Linux. ייעודו הוא לתמוך ברצף פעולות העבודה לשם ביצוע תהליכי הבנייה, הבדיקות והפריסות לפלטפורמות השונות.

 

3. Kubernetes

Kubernetes הוא פלטפורמת קוד פתוח המסייע בניהול אשכולות של שירותים ויישומים. לפלטפורמה מוקצים כמה שרתים שעליהם רצים קונטיינרים (יישומים עצמאיים שחולקים את משאבי המחשוב).

 

4. Azure/AWS/GCP

פלטפורמות מחשוב ענן, המספקות שירותי ענן לארגונים וחברות טכנולוגיות. הפלטפורמות מציעות מנעד רחב של שירותים טכנולוגיים, ביניהם אחסון, פיתוח ומחשוב, והשימוש בהן מאפשר לחברות להתמודד מול אתגרים טכנולוגיים שנקרים בדרכן, מבלי לבזבז זמן או כסף על הניסיון לפתח פתרונות In-house, שירותי מחשוב ושרתים, אחסון קבצים, IOT ומנועי AI.

 

מחזור החיים של מוצרי תוכנה

את לולאת האינפיניטי של מחזור חיי המוצר כבר יצא לכם לראות? מדובר בתרשים שמתאר את שלבי מחזור החיים בתהליכי עבודה של פיתוח המוצר, ומראה כיצד הם מתחברים זה לזה. הלולאה משקפת את הממשקים הרציפים שמתקיימים בין כל אנשי המקצוע בחוליות השונות בשרשרת, ואת הצורך בשיתוף פעולה מתמיד ביניהם לשם שמירה על תהליכי עבודה מסונכרנים, מהירים ואיכותיים.

 

לראות את התמונה הגדולה ולחבר בין כל הנקודות – זהו עולם ה-DevOps

 

מחזור החיים של מוצר תוכנה מורכב משמונה שלבים, כאשר הצד השמאלי של הלולאה מייצג את התהליכים, היכולות והכלים הנדרשים לטובת פיתוח, והצד הימני מייצג את הפעולות הנדרשות לשם הפצה ותפעול.

 

יום בחייו של איש DevOps בתעשייה

שגרת היום של איש DevOps כוללת בין היתר קשר רציף ושוטף עם צוותי פיתוח, אופרציה, QA ועוד. כאמור, כל צוות בארגון כולל בעלי תפקידים שונים, כך שאחת מהמשימות המרכזיות שלו היא לגשר ביניהם כדי שניתן יהיה לקדם תהליכים. כמו כן, הוא צריך להפגין יכולות טכניות מתקדמות, כולל היכרות עם כלים ואוטומציות, כדי שיוכל לאתר צווארי בקבוק ולבנות עבורם את הפתרונות הנדרשים.

בעוד אנשי פיתוח נדרשים לחשוב לעומק, אנשי DevOps נדרשים לגלות חשיבה רוחבית, להתבונן על התמונה הגדולה ממבט על ולנתח את תהליכי העבודה בארגון כדי לייעל ולשפר אותם. לסיכום, אם נאפיין את איש ה-DevOps האידיאלי על פי כמה תכונות מרכזיות – הוא חייב להיות בעל ראייה מערכתית, אופי שירותי וגישה טכנולוגית.

 

DevOps Pro – מסלול הקריירה של Infinity Labs R&D

מסלול ה-DevOps Pro של Infinity Labs R&D הוא לא עוד קורס DevOps בשוק, אלא תוכנית מקיפה, ייחודית ומעמיקה, בה הסטודנטים לומדים ומתרגלים בהרבה עבודת hands-on. הוא אורך 20 שבועות, מבוסס על שיטת הלימוד (IMSL – Infinity Mentored Social Learning™) שפותחה In-house, ומשלב מתודולוגיה ייחודית לצד חקר עצמאי, עבודה צוותית וסביבת עבודה המדמה סביבת צוות פיתוח בתעשייה. בסיום המסלול הסטודנטים משתלבים במשרות DevOps בחברות הייטק ישראליות ובינלאומיות, הדורשות מספר שנות ניסיון, אליהן הם מתחילים להתמיין עוד במהלך המסלול.

התוכנית מחולקת לשני חלקים – למידת התשתית הטכנולוגית והעמקת המתודולוגיה. למידת התשתית כוללת את עולמות ה-system, שפות פיתוח, מערכות הפעלה ועוד. ההעמקה במתודולוגיה כוללת את שלבי ה-SDLC, היכרות עם אתגרים מקצועיים פוטנציאליים, וכלים ופתרונות נפוצים בתעשייה לאותם האתגרים.

בין נושאי הלמידה העיקריים: למידת שיטות בדיקה מורכבות, יישום תהליכי CI, עבודה עם כלי ניהול קוד וגרסאות, בניית תהליכים עם דוקרים ורשתות קוברנטיס, היכרות עם פתרונות ענן ועולמות האבטחה האפליקטיבית והתשתיתית ועבודה עם סוגים שונים של בסיסי נתונים.

ובפן העסקי, המסלול פועל על פי מודל WIN-WIN-WIN: שלב ההכשרה ניתן על חשבון Infinity Labs R&D, ורק כאשר הסטודנטים מתקבלים בהצלחה למשרה בקרב אחד מלקוחות החברה ומצליחים בה לאורך זמן, החברה יכולה להחזיר את ההשקעה ולהרוויח מהתהליך.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך..
מהי התקפת DDoS ואיך מונעים אותה

מהי התקפת DDoS ואיך מונעים אותה?

בעולם הטכנולוגי של היום איומי אבטחת הסייבר ממשיכים להתפתח ומציבים אתגרים משמעותיים לעסקים, ארגונים ויחידים כאחד. איום כזה שזכה לשמצה בשנים האחרונות הוא מתקפת מניעת שירות מבוזרת (DDoS). ככל שהנוף

המשך קריאה »