בשוק העבודה התחרותי של היום, אחד הדברים שבוגרי תארים והכשרות מקצועיות נאלצים להתמודד איתו, זו הדרישה הגורפת של מעסיקים לניסיון קודם לטובת קבלה למשרות ג'וניור. בשל הקונפליקט המובנה, רבים תוהים מה מסתתר מאחורי המונח "ניסיון" והאם יש לו ערך רב יותר מהיכולות האישיות ופוטנציאל הצמיחה של מועמד שמגיע ללא ניסיון.
כשראשי צוותים מחפשים מפתחי תוכנה עם ניסיון, הם בדרך כלל מחפשים מועמדים שיש להם רמה מסוימת של ידע פרקטי וכישורים בתחום. המונח "ניסיון" בהקשר הזה מתייחס למשך הזמן שהמפתחים היו בתעשייה או שעבדו בפועל בטכנולוגיה הספציפית הנדרשת.
מה ראשי הצוותים מחפשים בפועל במפתחי תוכנה המתמודדים למשרות?
יעילות טכנית
סעיף הניסיון נותן אינדיקציה שלמפתח יש הבנה מספקת בשפות הפיתוח, הכלים וקונספציות הרלוונטיות לעבודה. ההנחה היא שמפתחי תוכנה התמודדו בעבר עם אתגרים מגוונים והגיעו לפתרונות שונים ויעילים תוך כדי עבודתם.
הבנה פרוייקטלית ורוחבית
מפתחים מנוסים, לרוב מבינים יותר לעומק תהליכי פיתוח תוכנה, מתודולוגיות ופרקטיקות, בגלל מעורבות קודמת בשלבים שונים של מחזור הפיתוח, כולל איסוף דרישות, עיצוב, פיתוח ובדיקות.
יכולת לפתור בעיות
עם הניסיון מגיעה היכולת להתמודד עם בעיות מורכבות ולמצוא פתרונות יעילים. מפתחים מנוסים, ככל הנראה התמודדו והתגברו על אתגרים רבים במהלך הקריירה שלהם, מה שמאפשר להם לגשת לבעיות חדשות עם יותר ביטחון וביעילות רבה יותר.
שיתוף פעולה ותקשורת
עבודה על פרוייקטים בתוך צוותים, מספקת ניסיון חשוב בשיתוף פעולה פורה עם עמיתים לעבודה. מפתחים מנוסים ככל הנראה פיתחו יכולת תקשורתית טובה, יכולת להביע את הרעיונות שלהם באופן בהיר, להקשיב באופן פעיל ולעבוד מצויין בתוך צוות.
ידע קודם בדומיין
ניסיון יכול גם להתייחס להיכרות מוקדמת עם הדומיין שראש הצוות מגייס אליו. ברגע שמפתחי תוכנה מגיעים עם ידע בדומיין מחברה אחרת, הם יכולים להביא תובנות ונקודות מבט חדשות מניסיונם לפרויקטים עליהם יעבדו בחברה החדשה אליהם יגיעו.
המענה של Infinity Labs R&D
לאחר שהבנו מה ראשי הצוותים בעצם מחפשים, נשאלות השאלות:
- האם ניסיון הוא חזות הכל?
- האם מועמדים שהוכשרו כמו שצריך יכולים לענות על רוב הדרישות הללו?
- האם אותם מועמדים יכולים להביא ערכים מוספים שיתרמו רבות לעבודת הצוות בגלל הרגלי עבודה וחשיבה נכונים?
Infinity Labs R&D פיתחה מסלול קריירה אשר נשען במדויק על היכולת להתגבר על אתגרי היעדר הניסיון המדובר.
Infinity Mentored Social Learning (IMSL™️) היא יוזמה פורצת דרך. מתודולוגיית למידה חדשה שפותחה על ידי אינפיניטי בישראל. היא שילבה בהצלחה כ-2,000 מהנדסים ללא ניסיון קודם בפיתוח תוכנה בתפקידים הדורשים באופן מסורתי 2-3 שנות ניסיון. עם מעל 200 מחזורים מוצלחים בפיתוח תוכנה, סייבר devops ו-Artificial Intelligence, ולמעלה מ-300 שיתופי פעולה עם חברות הייטק וסטארטאפים בישראל.
מה לומדים במסלול פיתוח תוכנה באינפיניטי?
אנו מתחילים מהבסיס – אנו מבינים כי בסיס חזק הוא המפתח להכל: שפת C, מבנה נתונים, מערכות הפעלה, תקשורת, אלגוריתמים ועוד. כל זה בתקופה הראשונה, עוד לפני שתתחילו להתמקצע בסוג פיתוח כזה או אחר. ההבנה של יסודות הפיתוח בשילוב עם מתודולוגיה שמעודדת עצמאות מוחלטת בלמידה, יאפשרו לכם להוסיף על הבסיס הזה כל מה שתצטרכו בעתיד. כך, הניסיון מאבד חלק חשוב מהנחיצות שלו כי אתם הופכים להיות נכס עבור החברה שיכולה לשים אתכם בכל פרוייקט חדש ולתת לכם כל בעיה.
במהלך ההכשרה יהיו לכם כ-1,800 שעות פיתוח. אין ספק שזה שם אתכם במגרש של הגדולים – שווה ערך מבחינת כמות שעות למפתח עם 1-3 שנות ניסיון.
איך נראה יום בהכשרה של אינפיניטי ואיך זה נותן מענה ל"ניסיון"?
באינפיניטי תעבדו בקבוצות של 12-14 אנשים, מה שמאפשר לכם ללמוד בסביבת עבודה של צוות פיתוח בתעשייה על כל המשתמע מכך.
את הצוות מוביל "מנטור", דמות טכנית בכירה אשר מתפקדת כראש הצוות שלכם. היבט המנטורינג הניהולי, מספק הדרכה ותובנה שלא יסולאו בפז, מאיץ את תהליך הלמידה ומכשיר את המשתתפים במיומנויות הנדרשות כדי להצטיין בתעשייה.
מהיום הראשון באינפיניטי תגיעו ליום עבודה המדמה סביבת עבודה של פרויקטים בצוות פיתוח בתעשייה. כל פרויקט יתחיל במחקר עצמאי, דרך כתיבת קוד, Code Review לעצמכם ולחברי הצוות שלכם עד בחינת התוצרים על ידי המנטור שינחה אותכם מה אפשר לעשות טוב יותר – מה ולא איך. כך, באופן ספירלי תחזרו לנקודת המוצא של המחקר העצמאי ותפתחו את היכולות האוטודידקטיות שלכם לרמה שבה תוכלו להתמודד עם כל אתגר ולדלוור ברמה תעשייתית גבוהה מאוד.
העבודה בתוך צוות הפיתוח בהכשרה לא מותירה לכם ברירה אלא לפתח יכולות תקשורת מאוד גבוהות. אתם נשענים אחד על השני לטובת ההצלחה שלכם – אם לא תתקשרו, לא תצליחו לבצע את המשימות שלכם!
בכל יום פה תהיו בתחילתו או במהלכו של פרויקט, הסדר של הפרויקטים נבחר בקפידה והוא בנוי בצורה שכל פעם מוסיפה עוד נדבך שמרחיב או מעמיק את הידע שלכם. בכל פרויקט תדרשו לאפיון דרישות, מתן מענה פיתוחי, בדיקות, דיפלויימנט, קבלת משוב (מהלקוח / ראש הצוות / חברים הקבוצה ועוד), הכל תחת תקציבים ברורים ודד ליינים מוגדרים, בדיוק כפי שתידרשו אח"כ בתעשייה.
יום העבודה מורכב גם כן מפגישות שמאפיינות צוות פיתוח – דיילי בוקר, ישיבות פיתוח, דיילי ערב, ראונד רובין ועוד.
ראש הצוות שלכם ייתן לכם את הידע המינימלי הנדרש כדי להשיג מקסימום תוצאות. הוא יצפה שתגיעו עצמאית ככל האפשר לתוצאה האיכותית ביותר שניתן.
מודל השותפות של אינפיניטי
המודל העסקי של אינפיניטי מבוסס על שותפות. ההכשרה היא על חשבוננו ורק כאשר אתם מתחילים לעבוד בסיום ההכשרה אצל אחד מלקוחותינו – אתם ואנחנו מרוויחים. המודל מבוסס על שותפות כי כולם בו יוצאים עם ידם על העליונה – אתם, אנחנו וחברות ההייטק שמגייסות את בוגרינו לשורותיהן.
לסיכום, הדגש על ניסיון בשוק העבודה הציב בפני בוגרים טריים אתגרים. בזמן שראשי צוותים לוקחים בחשבון שניסיון הוא דבר חשוב. יש לציין עוד דברים בעלי ערך רב עבורם כשהם מחפשים לגייס מפתח לצוותים שלהם – היכולת של המועמד ללמוד במהירות, לאמץ טכנולוגיות חדשות, המוטיבציה שמפגין לצמיחה ושיפור מתמיד ועוד. לכן, בעידן של בינה מלאכותית והתקדמות טכנולוגית מהירה, להיות אוטודידקט זו מיומנות רבת ערך. היכולת ללמוד באופן עצמאי ולגשר על פערים טכנולוגיים מבוקשת מאוד. בנוסף, היכרות עם תהליכי פיתוח וכישורי תקשורת יעילים חיוניים לשיתוף פעולה מוצלח בתוך צוות, יצירתיות בפתרון בעיות ויכולת להביא פתרונות חדשים לשולחן מוערכים מאוד.
אנחנו באינפיניטי נותנים מענה על סוגיית הניסיון בתעשייה. בוגרי מדעי המחשב יכולים לשפר את כישוריהם, להגביר את יכולת התעסוקה ולתרום לעולם המתפתח ללא הרף של טכנולוגיה ואינטליגנציה מלאכותית.