לעבוד כמפתחי תוכנה

פיתוח תוכנה – מה זה אומר ומהן האפשרויות התעסוקתיות הגלומות בו?

תחום הפיתוח הוא מאוד מגוון, כל מפתח צריך מיומנויות אחרות, ידע אחר וכלים אחרים בהתאם למשרה בה הוא עוסק. פיתוח תוכנה הוא מונח שמכיל בתוכו תהליך שלם הכולל – תכנון, בנייה ותחזוקה של תוכנה. מפתחי התוכנה אחראים על יצירה של התוכנות שאנו משתמשים בהם באופן תדיר ביום יום שלנו – מערכות הפעלה, דפדפני אינטרנט, אפליקציות סלולריות ועוד. תחום פיתוח התוכנה חולש כיום כמעט על כל תעשייה, ביניהן – בריאות, פיננסיים, חינוך, חקלאות, תחבורה וכו'. מפתחי תוכנה נמצאים בביקוש גבוה באופן מתמיד – הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה גורסת כי עד תום העשור הנוכחי הביקוש יגדל בעוד כ-22%, תחזית שאין לה אח ורע במקצועות אחרים. על מנת לעבוד בתחום ישנן מספר דרכים בהן אפשר לנקוט, החל מלמידה עצמית, דרך קורסים מקוונים, הכשרות פרונטליות, סדנאות ועד כמובן תואר במוסד אקדמי.

רבים שואלים את עצמם את השאלה – האם התחום מתאים לי? האם גם אני יכול להיות מפתח תוכנה? אז התשובה היא – שאין תשובה חד משמעית לשאלה הזו. תחום הפיתוח הוא מאוד מגוון, כל מפתח צריך מגוון מיומנויות, ידע, וכלים בהתאם למשרה בה הוא עוסק. על מנת להבהיר את הנקודה הזו, נמנה מספר משרות נפוצות המאפיינות את התחום.

פיתוח תוכנה - מה זה אומר ומהן האפשרויות התעסוקתיות הגלומות בו

משרות נפוצות המאפיינות את תחום פיתוח התוכנה

  1. מפתח Front-end – מפתח מסוג זה, אחראי על חווית המשתמש ואופן השימוש בתוכנה. הוא ישתמש ב: CSS ,JavaScript ו-HTML כדי ליצור את הנראות ולדאוג לחוויית השימוש באתר, אפליקציה או פלטפורמה דיגיטלית אחרת.
  2. מפתח Back-end (מפתח צד שרת) – מפתח מסוג זה, אחראי על הדאטה והלוגיקה של התוכנה. הוא ישתמש בשפות פיתוח כמו Java, Python ,JavaScript ו-++C כדי ליצור את "מאחורי הקלעים" המפעילים את האתר או האפליקציה.
  3. מפתח Full-stack – אחראי על שני הצדדים שציינו מעלה, גם חווית משתמש וגם צד שרת. מפתחים אלו מתמצאים במגוון רחב של שפות תכנות וטכנולוגיות המאפשרות להם לבנות אפליקציות תוכנה מאפס.
  4. מפתח Mobile – מפתח מובייל אחראי לפיתוח אפליקציות עבור טלפונים סלולריים וטאבלטים. הם משתמשים בשפות פיתוח כמו Java, Swift ו-Kotlin על מנת לפתח אפליקציות עבור מערכות הפעלה IOS ו-Android.
  5. מפתח משחקים – אחראי על יצירת משחקי וידאו על ידי שימוש במגוון שפות פיתוח וטכנולוגיות כדי ליצור בין היתר את הגרפיקות והאנימציות של המשחק.
  6. מפתח Web – אחראי על הקמה ותחזוקה של אתרי אינטרנט. הם משתמשים ב-HTML, CSS ו-JavaScript כדי ליצור את חוויית המשתמש באתר ומשתמשים בשפות פיתוח כמו PHP, Python ו-Ruby כדי ליצור את צד השרת אשר מפעיל את האתר.
  7. מפתח Embedded – מערכות Embedded הן מערכות המשלבות צד חומרתי וצד תוכנתי המיועד לשימוש מסוים. מפתח Embedded הוא מפתח תוכנה שמתעסק בצד התוכנתי של המערכת במטרה לבצע אופטימיזציה לביצועי המערכת בהתאם לפלטפורמה החומרתית איתה הוא עובד. השפות הנפוצות בתחום הן C++, C, Assembly ועוד.

 

חשוב לדעת שלכל אחד מהתפקידים האלו נדרשות תכונות שונות, ידע שונה במידת מורכבותו ואנשים רבים אשר מעוניינים לפנות לתחום הפיתוח יכולים למצוא את עצמם באחד התפקידים הללו לפי יכולתם והבנתם. שורה תחתונה, אם השינוי בוער בכם ואתם רוצים לצאת לדרך בעולמות פיתוח התוכנה – תחקרו, תלמדו את העולם לעומק ותבינו איפה הכי נכון לכם – למי שאתם וליכולות שלכם, להשתלב ולצאת לקריירה מרתקת ומתגמלת בתעשייה הכי דינאמית וצומחת בעולם.

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך..