צמד המילים "קריירה בהייטק" ודאי מוכר לרבים מאיתנו, מחפשי קריירה יציבה ומאתגרת בתחומי עניין משתנים. ענף ההייטק מאופיין בפרויקטים מקומיים וגלובליים בעולמות תוכן שונים, המשפיעים על חייהם של מיליוני משתמשים, ועבודה במקצועות ההייטק טומנת בחובה מטלות מאתגרות, הגשמה עצמית ואף יכולות חדשניות ויצירתיות. בנוסף התגמול והשכר בתעשיית ההייטק לרוב גבוה מהממוצע.

בהתאם לכך, הביקוש אחר תפקידים בהייטק גובר כל הזמן, גם בקרב מעסיקים וגם בקרב מחפשי העבודה, מה שמעצים את התחרות על כל משרה. למרות כל זאת, חברות ההייטק לרוב אינן ממהרות לגייס והן מציבות רף תנאים שלא כולם מודעים אליו בבואם לריאיון העבודה. אז איך עובד הראש של מנהלי ומנהלות משאבי האנוש בארגוני ההייטק וכיצד הם מחליטים איזה מועמד לגייס?

עבור מי מכם שמחפשים את המשרה הבאה שלהם או את ההכשרה המקצועית המתאימה שתניב לכם מקום מובטח בקריירת הייטק עתידית, הנה כמה סודות של עקרונות הגיוס שמנחים את חברות ההייטק בישראל:

דרוש: "ניסיון קודם"

אחת הדרישות המרכזיות במשרות רבות קשורה בניסיון קודם. למה מעסיקים מתכוונים כשהם דורשים ניסיון? פעמים רבות, ניסיון הוא למעשה אוסף של טעויות שעובד עושה במהלך הדרך, אשר מובילות אותו להבנה מהי הדרך הנכונה והיעילה ביותר לבצע את המשימות השונות במסגרת התפקיד שלו. עובד בעל ניסיון משמעותו עובד שמבין את ההשלכות לפעולות המקצועיות שלו. במילים פשוטות, כאשר מעסיקים מחפשים עובד עם ניסיון, הם מתכוונים בין היתר לאנשים בעלי יכולת ומסוגלות להיכנס לתחומי העניין של העסק במהירות וביעילות, כאלה שיודעים לצלול ישירות לפתרון הבעיה.  

נחישות ולמידה עצמאית

אם בניסיון עסקינן, למעשה אחת הדרישות המסתתרות מאחורי דרישת ה"ניסיון" נוגעת לרצון של המעסיקים להעסיק אנשים עצמאיים עם הרגלי עבודה בריאים, שיודעים לספק את הסחורה. מעסיקים רבים מחפשים אחר עובדים חרוצים, המציבים לעצמם כל הזמן אתגרים חדשים ומסוגלים להתמודד איתם בדרכים יצירתיות ושונות.

קורות חיים (אילוסטרציה: GaudiLab, Shutterstock)
יש לכם יצירתיות ויכולת פתרון בעיות? | אילוסטרציה: GaudiLab, Shutterstock

עובדים עצמאיים בעלי מוטיבציה גבוהה עם יכולת למידה עצמית, ורצון להצליח מבטיחים למעסיקיהם כי הם מסוגלים לעבור במהירות בין פרויקטים שונים, להסתגל לסביבות עבודה משתנות ולעבוד עם טכנולוגיות מתחלפות. בשל הדינאמיות המאפיינת את עולם ההייטק, יכולות למידה עצמאית והסתגלות מהירה הן הכרחיות עבור כל עובד. בטרם צבירת הניסיון בעולמות ההייטק, הכשרה מעשית המעודדת ומפתחת יכולות תרגול עצמאי, מהווה נדבך משמעותי המסייע ביצירת יכולת למידה עצמית ופיתוחה. 

יצירתיות ויכולת פתרון בעיות

החיים מוכיחים לנו כל פעם מחדש שלא כל הבעיות הן מדע מדויק שניתן לפתור באמצעות נוסחאות מוכרות, ומשימות ופרויקטים שונים לעיתים דורשים יכולות חשיבה יצירתית ופתרונות מחוץ לקופסה. החדשנות והקדמה אשר מאפיינות את ענף ההייטק, מחייבות את עובדיו להמציא את עצמם מחדש כל הזמן. החברות מחפשות אחר עובדים יצירתיים, שיודעים לחשוב ולהתמודד עם בעיות בצורה רחבה ועמוקה ולא בצורה מונוטונית ויבשה. צורת מחשבה כזו היא מיומנות שניתן לפתח באמצעות הכשרות מעשיות אשר מעודדות את משתתפיהם לחלוק ולשתף תובנות ולמצוא מגוון פתרונות עבור כל סוגיה ואתגר. יכולת זו מסייעת לארגון לעבוד בצורה יעילה, להתאים את עצמו לצרכים משתנים ובמקרים מסוימים אף להרחיב את תחומי העיסוק שלו.

לא פחות חשוב – יכולות בינאישיות

מלבד הידע המקצועי - שאותו תמיד אפשר להרחיב, למקד ולחזק - מעסיקים רבים מחפשים לבדוק גם את היכולות האישיות והבינאישיות של המועמד. לצד כישורים ותכונות כמו נחישות, למידה עצמית או יכולת פתרון בעיות, במקרים רבים העבודה בהייטק כוללת עבודה בצוות או מול לקוחות, ולכן היכולות הבין-אישיות של המועמד מהוות גם הן גורם מכריע בעת איוש המשרה.

מענה לעקרונות הגיוס הללו מייצר לחברה דימוי של עובד עם "ראש על הכתפיים", בעל תשתית טובה ופוטנציאל להמשך, ששווה להשקיע בו לטווח ארוך.

אליהו ברוטמן (צילום: באדיבות Infinity Labs R&D,  יח"צ)
אליהו ברוטמן | צילום: באדיבות Infinity Labs R&D, יח"צ

 

* המידע מבוסס על עשרות פידבקים של ארגונים בגדלים שונים בנוגע לדרישות הגיוס שלהם, ונאסף על ידי חברת Infinity Labs R&D, מבית מטריקס, המכשירה עובדי פיתוח תוכנה לתעשיית ההייטק המקומית. הכותב הינו סמנכ"ל פיתוח ב-Infinity Labs R&D.